Copiii lui “U”

Nu, nu este vorba de “copiii” pe care i-am cautionat in toamna. Desi puteau fi si ei. Au “ales”, multi dintre ei, sa fie altfel. Cred, pana la urma, ca e pierderea lor. Asta si pentru ca nici noi, nici ei, nu vom fi pe veci. “U” insa va fi. Cu noi si cu altii.

Azi, de ziua Copilului. TransilvaniaReporter a realizat un demers jurnalistic de exceptie. “Condimentat” cu pozele celui pe care eu il numesc “maestrul tacut” al fotografiei sportive clujene (ma refer la Dan Bodea), articolul “ALEX²: cei mai mici, dar și cei mai mari susținători ai sportului clujean” este o pledoarie pentru frumusetea adevaratului spirit sportiv.

Pe “veteranul” Alex Radu l-am “descoperit” intr-o perioada la fel de tulbure a lui “U”, prin 2012, cand o parasutata de la Bucuresti facea si desfacea la “U”. Nu stiu daca am avut onoarea sa fac prima fotografie cu “micul suporter” Alex, dar cu siguranta este printre primele lui aparitii publice.

Mandru ca te-am cunoscut, copile!

Mandru ca te-am cunoscut, copile!

Alex astalalt, cel mic, ne-a incantat in primavara asta, in pauzele meciurilor, cu “evolutii” demne de un decar. Coordonare perfecta a miscarilor, bucurie absoluta a executiilor, Alex Tiplea e acea pata de culoare ale unor meciuri altfel cenusii. Daca ar fi zabovit un minut pe teren inainte sau dupa meciuri, “marii” fotbalisti purtatori ilegali de simbol ar fi inteles (sau nu) ce le reprosez. Bucuria simpla, autentica, increderea in apartenenta la o mare familie.

Cei doi Alex. Foto: Dan Bodea/TransilvaniaReporter

Cei doi Alex. Foto: Dan Bodea/TransilvaniaReporter

Poate ca cei doi Alex vor ajunge candva mari sportivi. Sau poate nu. Ce e sigur insa, este ca au primit de mici acel “microb” care nu trebuie tratat cu antibiotice sau dezinfectanti.

Spuneam ieri ca 31 mai e data evenimentelor la “U”. La acea data, in 2011, pispireii de la “U” castigau Cupa hagi-Danone la Timisoara. Uimeau o intreaga asistenta prin talent si daruire. Daca sunteti atenti, ii veti recunoaste in copiii de atunci pe aproape confirmatii de azi.

Ii recunoasteti?

Ii recunoasteti?

Pentru ca si asta inseamna “U”. Entuziasmul unor copii carora li se insufla bucuria jocului si satisfactia izbandei.

Si pentru ca nu pot uita “reprosul” aproape stereotip al mancatorilor de seminte cum ca in tribuna lui “U” nu isi mai au loc copiii, priviti rogu-va, in dreapta , in stanga, si ii veti gasi. Sunt acolo, cu frati si cu parinti.

LA MULTI ANI, copii ai lui “U” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s