Arsita ce arde fotbalul

Titlul pare absurd. Nu doar pare, ci este. dar seamana al naibii cu declaratiile de dobitoace ale “responsabililor” federali dupa “victoria” din Franta. “Responsabili”? Care, ca nu mai avem de vreo 10 ani.

Initial nu am vrut sa poluez blogul asta dedicat mai ales “Universitatii” cu “realizarile” cocalarilor federali si a lor echipa nationala. A lor, ca a noastra nu mai este demult. Dar am realizat ca ceea ce am vazut timp de 9 zile in Franta (atat a durat “campania”), e o oglinda a ceea ce se intampla cu Universitatea. Pentru ca ce altceva decat mizerie, amatorism, interese obscure, dispret fata de valori si suporteri, manelizare, miticizare, se intampla la “Universitatea”, in consens cu “realizarile federale”? Da, am spus “miticizare”, dar nu va uitati mult peste Carpati, pentru ca “mitici” cu gramada avem si aici, printre noi, printre cei care sunt cumva legati de “U”.

Asemanarile sunt izbitoare. Are Burleanu 500 euro/zi diurna? Pai si ce? Nu s-a dus Marginean in primavara lui 2013 la TAS cheltuind 15,000 de euro? Sunt “tricolorii” niste manelizati si tatuati? L-ati vazut pe Stanciu? “Speranta” fotbalului romanesc…. Cred ca doar in varful degetelor nu avea un tatuaj. Si ce? Nu i-am avut si noi pe “copiii Clujului” plini de manele, fitze si sticle de whisky prin camere sau in cluburi? Sa dau nume? Nu, ca ii stiti. Mi-ar fi mai usor sa ii insir pe cei care “nu”. Avem la federatie “vorbitori” care vorbesc fara sa stie ce, care considera ca na, nu mai e Albania cea de pe vremuri, practicand un discurs nesimtit? Si ce? Nu o avem si noi pe Marieta noastra? Care te minte precum respira. Partea proasta e ca unii par a “pune botul” si asteapta “minuni” de la walterati si mariete.

"Biblia" si sapca fiecarui "U"ist

“Biblia” si sapca fiecarui “U”ist

Exista in opinia mea, pentru “U” si pentru intregul fotbal romanesc, o singura solutie: un moment cu adevarat ZERO. Unul care sa insemne ca:

  • incepand de la 1 iulie, se dizolva FRF si se recladeste cu anumite conditii: absolut nici un membru federal, al oricarui departament, staff, adunare, comisie, impreuna cu toti cei care au fost la conducerea cluburilor din liga I, II si III nu mai au voie sa activeze in fotbal in urmatorii 10 ani
  • noul for sa inceapa prin a crea un cadru legal coerent pentru cluburi care sa cuprinda cateva principii: plafon salarial maxim pe sezon (cum e in NBA), garantarea (reala, nu din vorbe) a bugetului sezonal
  • subventionarea reala cu o suma de 100-150,000 de euro a tuturor centrelor de copii si juniori care au “produs” macar trei jucatori care au continuat la seniori in una din primele doua ligi in ultimii trei ani
  • angajarea unui staff specializat pentru supervizarea centrelor de copii (cate un antrenor la doua-trei centre) din una din tarile cele mai avansate in academiile de fotbal, asigurand un buget corespunzator
  • acordarea unui deadline de trei ani pentru ca orice echipa din primele doua ligi sa joace pe un stadion cu adevarat modern si adecvat nevoilor sportive si ale suporterilor care sunt parte din finantarea necesara.
  • reorganizarea totala a sistemului competitional, prin: crearea unei prime ligi de 16-18 echipe (fara penibilitatea de play-off/play-out), trei serii geografice de liga a doua si liga a treia la nivel judetean. Crearea unui plan ca in 5 ani ligile inferioare sa se restructureze intr-o serie de liga a doua de 18 echipe si liga a treia in 8 serii de 18 echipe.

Hai sa vedem, se va intampla asta? Raspunsul il stiti: NU. De ce? Pentru ca avem mintea scurta, si, in arsita verii ce vine, vom uita repede de toate si vom continua sa ne balacim, precum bivolii in namol, in manelizata atmosfera creata de burleni, iordanesti, jiji, reji fara coroana si vom “visa” ca prostii la vremuri apuse si “glorioase” ale lui Mitica si Nasu’.

Iar noi, “U”istii, vom sta in continuare sa asteptam “semne” de la Bucuresti, cu mariete si iordanesti care ne vor minti, cu autoritati carora, deloc surprinzator, le convine starea asta de “nu putem face inca nimic”, cu de aia negri in cerul gurii care numara deplasarile si fac ierarhii de “mai Uist ca tine”. Va asigur ca veti primi “vesti bune”. Nu se vor inscrie toate cele 22 de echipe in liga a doua, ne va anunta marieta, triumfatoare, ca a acceptat situatia de a se inscrie din nou (regulamentar, cum altfel?) in liga a doua si ca “facem toate eforturile sa redresam clubul. Negocierile continua, daca n-o fi Nilor o fi Linor, si daca nu, om gasi noi ceva”. Dar nu va spunem pana prin 20 august, ca in 2 septembrie e iar termen la Botosani.

De ce sa ne agitam? Pai nu are cine? Uite, mariete, autoritati, universitati, toata lumea o face. Asa mult se agita ca ingheata apele in arsita asta a verii. Pai nu-i bine asa? Ce voiati, sa ajungem ca albanezii???

Viata asta tin cu “U”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s