Lectia “copiilor”

“U” este o poveste fara sfarsit. Cu suisuri, cu multi “prieteni”, cu coborasuri. Da, in primul rand este O POVESTE. “U” in anii 20 a plecat in turneu in Italia, Franta si Iugoslavia in vagoane clasa a treia. “U” la Sibiu (ne povesteste Mircea Luca) mergeau la pescuit pentru a avea ce pune pe masa. De “U” s-au indragostit multi. Multi si iremediabil.

Au trecut anii in care veneai la “U” pentru ca era “altceva”. A trecut vremea cand erai imediat adoptat in vestiar daca stiai sa canti. A trecut vremea doctorilor, a avocatilor, a inginerilor. A venit vremea marketingului. A banilor. A falselor modele. A becalilor, nicolailor, negoitilor, pascanilor. Si da, a walterilor. Desi a trait mereu din entuziasm si din “produsele” centrului de juniori, in ultima perioada “U” a vrut sa fie altceva. A “importat” mult si prost, “s-a dat” pe mana bornestilor, galamazilor, cristestilor si, desigur, a printului. Nu, rege nu, ala e in alta parte.

Vara lui 2015. Putea fi inca o poveste la "U". N-a fost sa fie

Vara lui 2015. Putea fi inca o poveste la “U”. N-a fost sa fie

Ei bine, in toata aceasta ciorba fara gust, in vara lui 2015 a tasnit parca de nicaieri o generatie de copii. “Copiii Clujului”. Asa spuneau multi, asa spuneam si eu. Tineri, entuziasti, cu potential valoric si, mai ales, cu un urias capital de incredere acordat. Cumva in disperare, dar tot incredere s-a numit. Am fost (recunosc) unul care i-am cultivat. Si laudat. Si aplaudat. Numai ca, in scurt timp, cu lacune “de acasa” au crezut ca increderea aia e un cec in alb. Unul decontabil indiferent de ce fac. Sau, mai ales, nu fac.Sigur, au avut nesansa sa fie promovati intr-un sezon in care la “U” nu erau bani nici pentru apa minerala. Sigur, meritau, in mod sigur, alta atitudine din partea conducatorilor. Numai ca nu au inteles ceea ce li s-a tot transmis: ca de la generatia lui Cocis, Florescu, Goga, Giurgiu, adica de peste 10 ani, au fost generatia care a avut uriasa sansa sa se afirme. Ca titulari. La 19-20 de ani. In grup. Au ales alta cale. Nu stiu ce le va rzerva viitorul….

Desigur, mai bine mai tarziu decat niciodata, societatea walterata si-a dat obstescul sfarsit. Si ei, “copiii Clujului” s-au eliberat de obligatii. Sigur, sunt majori, isi gandesc viata asa cum cred, dar asteptam, naivul de mine, un gest. Se construieste ceva nou si curat. Ei, copiii astia, sunt ceea ce sunt acum, datorita lui “U”. Este o dezamagire uriasa ca nu am auzit ca macar unul sa vina si sa spuna “eu vreau sa continui, vreau sa dau inapoi ce am primit”. Poate nu ar fi fost multumiti, de divizie, de salarii, de conditii. Dar sa fi auzit ca macar unul sa fi facut gestul asta. Ce erai tu azi, prietene??? Probabil ca fiecare meritati mai mult decat liga a patra. Desi, daca “U” nu era in situatia aia critica in vara trecuta, jumatate dintre voi v-ati fi lasat din lipsa de perspective iar jumatate ati fi ingrosat randurile ligilor inferioare. Mi-ar fi placut, sincer, sa aud ca macar UNUL DINTRE VOI poate gandi asa. Nu ati facut-o si ne-am invatat lectia.

Noi mergem mai departe. Voi…. stiti voi mai bine. Sau nu?

Oricum, din partea mea nu va mai primi NIMENI nici un capital de incredere egal cu un cec in alb. Asta pentru ca increderea se castiga si se dovedeste. 

Viata asta tin cu “U” !

 

Advertisements

One thought on “Lectia “copiilor”

  1. Copiii “minune”( asta apropo de expresia ironica “minunea lumii”) capata in traiectoria lor profesionala( desi e impropriu spus la ce nivel de “profesionism au ajuns) exact ce merita:
    de Crisan si Butean a auzit cineva sa fi jucat la Astra? Poate polo pe Dunare…
    Cordos, Greu( cu exceptia a catorva minute anoste) la Botosani?Poate te la vreo invartita moldoveneasca….marele Urs(u)? eterna rezerva la o echipa care-si va da duhul inainte de terminarea campionatului)Calcan? debut cu un 1-4 acasa la anosta Tilburg unde fac pariu ca nu va prinde mai mult de alte doua meciuri titular;De restul n-am auzit decat cum ca ar fi in loturile unor echipe de liga a 3-a intr-un fotbal unde chiar si liga a 2-a inseamna un amatorism de supravietuire submediocra…asa ca ce sa plangem? niste baieti a caror principala preocupare este o poza de facebook cu comentarii agramate si pitsipoance tunate? Au avut ceva in comun baietii astia cu ‘U” ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s