Saptamana asta, “U”

Dragilor, gata cu vacantele, gata cu concediile. Pana si “uriasul meci” Romania – Muntenegru a trecut. Mai bine, poate se mai ocupa si presa “sportiva” despre altceva decat starea gazonului. Care, fara sa fie de nota 10, a fost 10 clase peste jalnica si patetica reprezentatie.

Acum gata, e vremea “revenirii”. Catre “U” al nostru. Ca oricat s-ar chinui unu’ sau altu’ sa ne explice ca nu mai e “cool” sau “trendy”, ca e un subiect desuet, ca avem untolduri si castele electrice, ca ce-i aia “U”, ca nu pune Cluju’ primejdiei pe harta, eu, mai incapatanat si mai desuet, cred ca “U” este parte din ceea ce inseamna simbol si continuitate si perenitate. In Clujul asta invadat de pseudo-valori si pseudo-modele.

Ce ar putea dori mai mult un “U”ist decat doua evenimentein saptamana asta, doua din sporturile care inseamna “U” in memoria Clujului. Fotbal si Baschet.

Ne-am vrut curati si fara walteri, fara mizerii de capitala, avem un “U” curatat de toate astea. Pretul a fost platit. Liga a IV-a insa nu inseamna chin si resemnare. Inseamna curajul de a te intoarce spre cei pe care, orbiti de reflectoare, au crezut ca “asta e realitatea”. Si nu e. Inceputul e sambata. Nu conteaza adversarul. Poate fi Tritenii de Jos (asa cum e) sau Dinamo. Oricum ar fi, parca e mai bine decat “liga satelor bucurestene”. Celor care au vrut un “U” eliberat, le spun doar atat: VENITI LA STADION ! 

Trofeul N Martin

Despre baschet la “U” s-a scris mult. Si meritat. Celor care le era dor de “U” acela al lui Magda, Paula, Aurora, Tunde, Szuszana, Anne sau Svetlana, le fac o invitatie: 8 – 10 Septembrie, Sala Horia Demian, Trofeul Nicolae Martin. Un eveniment in care va fi reeditat meciul-unicat al sportului romanesc “U” – Primigi Vicenza. Dupa 30 de ani. Nea Martin ne va privi, de acolo de sus. Se va bucura, sper, sa vada ca baschetul feminin la “U” incearca sa revina la standardele impuse de inegalabila sa pricepere. Indiferent de nume, indiferent de conjuncturi, e laudabil ca “U” renaste. Va spun doar atat: VENITI la acest turneu. “U” va cheama. Si cand va cheama “U”, nu exista motiv de absenta. 

Viata asta tin cu “U” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s