Aici “U” Cluj, ROMANIA

Acum treizeci de ani “rupeam” usile Salii Sporturilor asa cum doar la Cenaclul Flacara se mai intampla. Si aveam de ce. Jucau fetele de la “U”. Conduse de inegalabilul Nicolae Martin, omul care s-a confundat cu “U”.

"U"nicul numar 13. Alatur de "baciul" Martin

“U”. Alaturi de “baciul” Martin

Au trecut anii. S-au intamplat multe. Mai ales multe rele. Au fost cateva incercari de “restart”. Nereusite. Am intrat in “globalismul” sportiv in care banii bugetului local sunt aruncati discretionar si fara nici o noima si perspectiva pe echipe. Mereu pe “proiecte interesante”. Mereu “ingropate” inainte de a deveni certitudini.

Nici acum nu am certitudinea unui proiect sanatos. Vremurile sunt altfel decat in anii 80. Infinit mai greu este de a inchega si creiona un proiect sportiv adevarat. Singura certitudine a acestui moment este ca exista nucleul de jucatoare si stafful tehnic. Unul, dupa doua decenii, cu adevarat valoros. Si, pare-se, unit in realizarea unui obiectiv. Nu e mare deosebire fata de cel de acum trei decenii. Doar “aria de selectie” pare mai generoasa ca atunci. In anii 80 se adunau jucatoare de la Brasov, Medias, Valcea, TgMures, alaturi de “pustoaicele” Clujului. Acum, alaturi de Andra Mandache si Gabi Irimia, aria s-a extins pana in SUA. Asa-s vremurile.

"U" in 2016, foto Silviu Cristea

“U” in 2016, foto Silviu Cristea

Vremea este de a confirma. Si cum altfel decat in compania campioanei in exercitiu, Sepsi SIC Sf Gheorghe? “Un meci ca oricare altul”, spune Dragan Petricevic. O fi, dar pentru “U” poate fi inceputul confirmarii. Si asa precum in anii aia, e nevoie de “U”isti si de sala plina. Vineri, 28 octombrie, ora 18,30 la Sala Sporturilor Horia Demian. Incercati sa lasati deoparte prietenii si aversiuni, uitati, pentru o clipa ca va place unul si va displace altul. Ca nu ei joaca. Joaca “U” !

Si inca ceva: sunt convins ca vineri va fi o sala plina, Nu-i de ajuns. Luni, fetele au un nou meci, cu Alexandria. Si apoi altul, si altul… Poate ca cei tineri nu stiu cum e sentimentul ala de sala vibrind cu echipa. Noi, astia mai batrani insa, incepem sa retraim. Sa o impartasim si celorlalti, sa ii luam alaturi la noi momente de viata in alb-negru. Pentru ca… “U”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s