Medalii de carton la CS “U”

Vorbeam nu demult despre managementul CS “Universitatea” Cluj. Momentul acela era generat de un interviu acordat de onor directorul CS U, dnul Vasu. Gasiti cu vreo doua postari mai jos ceea ce spuneam atunci despre starea si soarta unui club care ar trebui sa fie fala si mandria unui oras universitar.

Sincer, asteptam reactii. Cu exceptia catorva impatimiti truditori ai culorilor alb-negre (nu le dau numele, se stiu ei), a urmat o tacere nefireasca. Ca si cand totul ar fi lapte si miere si m-am gasit eu, “U”ist batran si decrepit, sa contest meritele managementului unui club care este “cel mai bun din cele 29 de cluburi universitare”.

O stire gasita azi in presa m-a facut sa incerc inca un semnal. CS Dinamo da lovitura: Robert Glinta a semnat cu clubul bucurestean” – spune sec o stire. O stire intre multe altele. Doar ca Robert Glinta este finalist al Jocurilor Olimpice de la Rio, campion mondial de juniori, si a fost (ca nu mai e) legitimat la “Universitatea” Cluj. Stirea asta mi-a amintit de alte informatii venite in ultimele saptamani.

Intr-un oras cu doua psicine olimpice acoperite, intr-un oras care se doreste a fi “capitala sportului romanesc”, intr-un oras unde exista o prolifica Facultate de Educatie Fizica, nu s-a gasit loc si posibilitati pentru ca Robert sa se antreneze. Asa ca antrenamentele le efectua la Baia Mare. Ceea ce era de presupus, s-a intamplat. Student la Cluj, Robert Glinta va reprezenta de acum…. Dinamo. Nu stiu amanunte, nu cunosc dedesupturile acestui “transfer”, nici nu au prea multa relevanta.Relevant este ca CS “Universitatea” nu a gasit nici o solutie pentru a pastra un finalist olimpic.

In contextul asta sa mai spunem ca echipa de rugby se destrama. In iarna asta o parte din rugbystii “Universitatii” s-au transferat. Echipa de handbal masculin se zbate in anonimatul ligii a doua, voleiul feminin la fel, iar voleiul masculin este ciuca batailor in prima liga, ocupand un degradant loc 11 (din 12). La handbal feminin lucrurile nu-s roze, iar baschetul traieste doar prin echipa de fete (acolo unde Vasu nu are absolut nici o implicare).

Cat va mai dura acest amatorism? Niciodata in toata istoria sa nu au fost echipele de jocuri ale “Universitatii” in situatii atat de jenante. Sigur, clubul are 20 (!!) de sectii, si ne sunt “servite” rezultate “de exceptie” de la scrabble si lupte si calarie. Cei care le obtin sunt demni de toata admiratia (evolueaza in niste conditii de o precaritate absoluta), dar oglinda unui club sportiv sunt echipele de jocuri sportive. Stiu, ne-a explicat “managerul cu peste 300 de medalii in 2016” ca e ingradit de lege. Ne-a explicat si cum e aia cu bugetul, cum mai putin de 30% vine din sponsorizari. Numai ca exact asta e datoria si fisa postului unui manager. Sa asigure finantari. Ca daca nu, fara suparare, sa semneze bonuri de cumparat motorina sau sapun la toalete, stie oricine.

Chiar daca pare o lupta degeaba, o sa tot scriu. Cu speranta ca, poate, cei care stiu, cei care s-au lovit de “performanta manageriala” vor indrazni sa vorbeasca. Si, poate, se vor trezi din letargia comunistoida si membrii unui Consiliu de Administratie care cuprinde nume importante din Universitatile clujene. Lor, in primul rand, le pun intrebarea: voua, domnilor, nu va este jena ca girati asemenea “performante”?

Viata asta tin cu “U”!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s